GABIONLANDSKAP – Nordskogenveien 30, Vinterbro

      japansk inspirert hage
japansk inspirert hage japansk inspirert hage
japansk inspirert hage terrasse japansk inspirert hage terrasse
japansk inspirert hage japansk inspirert hage bambusgjerde
japansk inspirert hage bambusgjerde japansk inspirert hage
japansk inspirert hage bambusgjerde japansk inspirert hage bambusgjerde
   
   
   
   

 

GABIONLANDSKAP: PRIVAT HAGE VINTERBRO

 

Skisse og anlegg ferdigstilt i 2016

En uoversiktlig, og overgrodd problemskråning ble stabilisert og gjort tilgjengelig ved hjelp av gabioner. Med inspirasjon fra bølgende asiatiske rismarker etablert som terrasser i bratte fjellsider har vi bygget et Gabionlandskap - 15m langt og 2,5 m. høyt. Gabionene er fylt med lys, beige/oker farget stein i forskjellige fraksjoner for at de skal fremstå lyse, vennlige og naturlige. Linjene bølger, og vi har sortert, håndstablet, og bestrebet oss på å dempe inntrykket av galvanisert stål som ofte er fremtredende i gabioner.

I front har vi montert Sedum, og på de forskjellige nivåene har vi komponert små landskaper bestående av naturstein, Einer, Lyng, Sedum og Japanlønn. Integrert i komposisjonen har vi montert en corténstål - trapp som letter tilgjengeligheten, og inviterer til aktivt bruk av hele elementet.

Gabionlandskapet fremstår både som trendy, og tidløst, det oppstår spennende skygger, tydelige former, fargevariasjoner og de tunge stabiliserende elementene er dempet med vegetasjon. Vedlikeholdet er minimalt, og formene vil fremtre tydelig og spennende hele året, kanskje spesielt vinterstid med snø på. Et slags kulturlandskap som inviterer til oppdagelse og klatring, i tillegg til trapp og sittebenker (amfi)